Κυριακή 21 Μαρτίου 2010


ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΑΪΝ ΜΑΪ…..    Ποινικές διώξεις πρόκειται να ασκηθούν εναντίον τριών βουλευτών των Εργατικών και ενός βουλευτή των Συντηρητικών για κατηγορίες που σχετίζονται με το σκάνδαλο για τα βουλευτικά έξοδα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.
Πρόκειται για τους βουλευτές Έλιοτ Μόρλεϊ, Τζιμ Ντέβιν, Ντέιβιντ Τσέιτορ και λόρδο Χάνινγκφιλντ, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Πολλοί Βρετανοί βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι πλούτιζαν παράνομα χρεώνοντας στους φορολογούμενους αυστηρά προσωπικές δαπάνες τους από ανοιχτήρια κονσερβών, λάμπες και σκυλοτροφές, μέχρι την αποπληρωμή στεγαστικών τους δανείων και τον καθαρισμό πισίνων.
Οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν εναντίον του πρώην υπουργού Έλιοτ Μόρλεϊ αφορούν 16.000 στερλίνες που έλαβε για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου μεταξύ 2004 και 2007, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό υπερέβαινε αυτό που δικαιούνταν, ενώ το δάνειο είχε εξοφληθεί.
Ο Ντέιβιντ Τσέιτον κατηγορείται επειδή έλαβε 1.950 στερλίνες για τεχνολογικές υπηρεσίες και περίπου 18.000 για την πληρωμή ενοικίων.
Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και ο Τζιμ Ντέβιν, για έξοδα για υπηρεσίες καθαρισμού και χαρτικά, και ο λόρδος Χάνινγκφιλντ, για έξοδα τα οποία γνώριζε ότι δεν δικαιούτο. Παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής του δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα με την γνωστή φράση ....<< Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη >> και πάπαλα !


Pappous Lefterakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: