Πέμπτη 15 Απριλίου 2010


-&lt;<"Κεφαλή έν όψει· πυρά ομαδόν!". Αυτό τό στρατιωτικό παράγγελμα μου θυμίζει η φορολογική πολιτι- Άγιος ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ . Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Τι "Κεφαλή έν όψει , πυρά ομαδών" και πρασινα άλογα .
Αυτό που θέλει να πει ο ποιητής σε απλά Ελληνικά είναι : ότι τελικά η εκκλησία δεν δέχεται να καταβάλλει τους φόρους που της αναλογούν !.
Και τα λέει όλα αυτά για μια εκκλησία , που με το ένα χέρι των εισπράξεων προτεταμένο στους πιστούς και με το άλλο χωμένο στα ταμεία του κράτος απομυζά πολύτιμους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους , από κληροδοτήματα , δωρεές , επιδοτήσεις , βαπτίσεις , γάμους , κηδείες , μνημόσυνα , μισθούς , λιμουζίνες , οδηγούς, αστυνομικούς .
Ο << αγαθός >> λόγος της άρνησης ; το παραμύθι ότι δεν θα μπορέσει η εκκλησία να συνεχίσει το αγαθοεργές έργο της- .
Πρόκειται όμως για συνειδητή εξαπάτηση της κοινωνίας με σκοπό την διατήρηση της εξουσίας , της χλιδής και του άπληστου κέρδος των δεσποτάδων της !.




Στον Μεσαίωνα το ιερατείο όριζε στον αγαθό λαό την << αληθινή πίστη >>.
Πως δηλαδή έπρεπε να βαπτίζεται , πως να ερωτεύεται , τι να μαθαίνει στο σχολείο , τι να τρώει , πως να παντρεύεται , πως να χωρίζει ,πως να κηδεύεται , πως και από ποιόν να κυβερνάται .
Εν ολίγοις του όριζε πως έπρεπε να ζεί και πως να πεθαίνει .
Αναρωτιέται κανείς αν στην Ελλάδα έχει πράγματι αλλάξει η κατάσταση από τότε !.
Pappous Lefterakis

2 σχόλια:

Tinios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Tinios είπε...

Μου αρέσει και μένα να γράφω τα στραβά του ιερατείου. Αν θέλεις να πάρεις μία γεύση, πήγαινε στο blog με σήμα την μαργαρίτα και το όνομα Γιώργος, που έβαλα στους αναγνώστες σου, και σύνδεσμο “Tinios Blogger”. Αν το κάνεις θα βρείς το άρθρο με τον τίτλο «εκκλησιαστική περιουσία» ίσως κάποια πράγματα τα βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο. Σε χαιρετώ.