Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ !
*
H Depuy International S.A. θυγατρική της πολυεθνικής Johnson & Johnson, διευκόλυνε από το 2002 έως και το 2005 τη διείσδυσή της στην ελληνική αγορά δωροδοκώντας, με 5.000.000 € και διακοπές σε εξωτικά νησιά , 35 ορθοπεδικούς χειρουργούς σε Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία ( ΚΑΤ , Ηρακλείου κ.λ.π ) για να προτιμούν τα προϊόντα της . Το βρετανικό δικαστήριο υπολόγισε σε 20% , επί της πραγματικής αξίας των υλικών ,την επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων από την χρήση των ορθοπεδικών χειρουργικών υλικών της Depuy International S.A.
Τελικά ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας σαρανταπεντάχρονος Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ παρ΄ότι συνεργάστηκε με τις αρχές και έδωσε όλα τα στοιχεία για την εξαγορά των Ελλήνων ιατρών , καταδικάστηκε από πρωτοδικείο του Λονδίνου την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 , σε ένα χρόνο φυλακή , χωρίς αναστολή για διαφθορά .

Κατά την ακροαματική διαδικασία η κατηγορούσα αρχή χαρακτήρισε τους Έλληνας πολίτες ως τον << μεγάλο χαμένο >> της υπόθεσης.
Η δίωξη ασκήθηκε από το Βρετανικό Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ( S.F.O ), μετά από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών .
*

Στην Ελλάδα για την ίδια υπόθεση κανένας γιατρός δεν αντιμετωπίζει ούτε καν προκαταρτική έξέταση για δωροληψία ..... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! .

Δεν υπάρχουν σχόλια: