Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010




ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ   ΑΛΛΟΤΕ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ ......


ΑΛΛΟΤΕ...

Όταν ο Γ. Παπανδρέου ,ο παππούς του πρώην πρωθυπουργού, ενημερώθηκε το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 1953 από τον Σάββα Παπαπολίτη, βουλευτή τότε της Ε.Κ. , ότι ο τρείς φορές πρώην πρωθυπουργός Ν.Πλαστήρας πέθανε, είπε : Επί τέλους εστεγάσθει....

Ο Ν.Πλαστήρας δεν είχε δικό του σπίτι ,ζούσε φιλοξενούμενος απο συγγενή του,σε ένα χαμόσπιτο στην Ν. Ερυθραία και πέθανε πάνω σε ενα παλιό σιδερένιο κρεβάτι. Εκείνα που τον χαρακτήρισαν ήταν η διακριτική προσφορά του μισθού του σε φτωχούς , η άρνηση του να <<βολέψει>> σε δημόσια θέση τον άνεργο αδερφό του και ότι ήταν ο μόνος τότε αστός πολιτικός που απεκαλούσε τον αδελφοκτόνο πολέμου 1945-49 ως εμφύλιο πόλεμο και δεν απεδεχόταν τον όρο συμμοριτοπόλεμος.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ....
Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 έδειχνε προχθές ένα κοπάδι βουβάλων να διασχίζει ποταμό κάπου στην Δ.Αφρική, κροκόδειλος επιτίθεται σε ένα εξ αυτών. Ο αρχηγοί της ομάδας θεώμενοι τον σπαραγμόν του ενός επιταχύνουν την διαπεραίωση των λοιπών ευτυχείς για το ασήμαντο της απώλειας. Ολο αυτό όμως μου θύμίσε το καθημερινο ντοκιμαντερ της δικής μας πολιτικής ζωής, το σπαρασσομενο βουβάλι μου θύμισε τον ποινικά υπόλογο για δωροληψία Άκη  Τσοχατζοπουλο και οι θεώμενοι τον σπαραγμό του, όλοι οι άνθρωποι του πολιτικού συστήματος , ευτυχείς και αυτοί δια την απώλεια μόνο...... ένος εξ αυτών.


Pappous Lefterakis




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για τον Μπουχέσα μπορούμε να πούμε
<Επιτέλους εξεκουράσθει?