Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012


Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα …………..

Μεγαλώνοντας ένα Ελληνόπουλο  στην Ελλάδα, μαθαίνει πολύ γρήγορα να αντιπαθεί τους πάντες, τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες αν είναι Θεσσαλός ,τους Πελοποννήσιους αν είναι Στερεοελλαδίτης . Γενικότερα  τους Αμερικάνους ,τους Εβραίους και, τελευταία, τους Γερμανούς. Η σπέσιαλ αντιπάθεια μας προς τους Άγγλους συνδυάζεται επίσης με την βεβαιότητά μας ότι ..........είναι ανθέλληνες και θηλυπρεπείς . ( Άλλη δουλειά δεν είχαν )
Ξεκινάμε λοιπόν τη ζωή, οι καημένοι Έλληνες, με ένα ανεξήγητο κόμπλεξ και ένα ανόητο μίσος. Και σε αυτό προσθέτουμε την υπεροψία και την βλαχιά ότι είμαστε οι καλύτεροι διότι εφηύραμε το... οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Ισχυριζόμαστε , δηλαδή, ότι μάλλον εμείς τα έχουμε εφεύρει όλα.Όλοι οι άλλοι λαοί καθόντουσαν και τα ξύνανε.   Α όχι ξέχασα τρώγανε βελανίδια .                                                                    
Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όταν έρχεται μια κρίση, όπως τώρα ,αντί να κοιτάξουμε που κάναμε το λάθος, είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι μας πολεμάνε. Εμάς τους Έλληνες , τον περιούσιο λαό, τον αξιοζήλευτο.
Φυσικά δεν λέω να διαγράψουμε τις Ελληνικές κατακτήσεις. Λέω απλά να ανοίξουμε τα μάτια μας και με ερευνητικό πνεύμα να κοιτάξουμε τα θαύματα των άλλων λαών στην πολιτική , στην οικονομία ,στις επιστήμες και να μάθουμε από αυτά .                    
Οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί και οι Γερμανοί , όλοι αυτοί οι λαοί που τόσο ανόητα τους μισούμε , έχουν να μας διδάξουν πολλά.

                                                                                             
                                                                              Pappous  Lefterakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: