Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε τι προβλέπει ο ποινικός νόμος για αυτούς που διασπείρον ψευδείς ειδήσεις  και ερευνήστε πόσοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα είχαν καταδικαστεί , εφόσον βεβαίως είχε  εφαρμοστεί ο νόμος , όμως ο νόμος δεν εφαρμόζεται και οι κύριοι αυτοί  διαφεύγουν της τιμωρίας  , βλέπετε εμείς τους έχουμε δώσει το μαχαίρι και το πεπόνι .                                                                   
«Στις δημοκρατικές πόλεις που κυβερνιούνται κατά το νόμο, δεν κάνει ποτέ την εμφάνισή του ο δημαγωγός, αλλά είναι οι άριστοι πολίτες που έχουν την πρωτοκαθεδρία. Οι δημαγωγοί κάνουν την εμφάνισή τους εκεί όπου οι νόμοι δεν αποτελούν την υπέρτατη αρχή» . Αριστοτέλης.

Ποινικός κώδικας . Γενικό μέρος . Πρώτο κεφάλαιο .                                     
Άρθρο 191 .
1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα  (590,00) ΕΥΡΩ
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: