Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012




              ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ...

Υπάρχει ένα θέσφατο στη νομική επιστήμη , δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν του δώσαμε ποτέ την σοβαρή σημασία που του αναλογεί στην διαμόρφωση μιας κοινωνίας  :"Το δίκαιο είναι παραγόμενο στοιχείο της εμπειρικής κοινωνικής πραγματικότητας, μορφοποιείτε από αυτήν  και δεν συμβαίνει ποτέ το αντίστροφο ". 
Επί παραδείγματι στην κατοχή με το ν.δ. 1247 / 1942 είχε επιβληθεί  η θανατική ποινή για συναλλαγή με χρυσές λύρες .Ήταν όμως εποχή άγριου πληθωρισμού ,τα τρόφιμα ήταν δυσεύρετα , η αγορά τους με τη χρυσή λίρας αποτελούσε απαραίτητο όρο επιβίωσης. 
Έτσι η ζωή εξοστράκισε το νόμο , οι συναλλαγές γινόταν με χρυσές λύρες και ουδεμία δίωξη ή καταδίκη επιβλήθηκε από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου. 
Άλλο παγκοσμίου κλίμακας προηγούμενο , η δίκη της Νυρεμβέργης . Εάν η Γερμανία  είχε επιβληθεί η δίκη θα ήταν αδιανόητη . Διεξήχθη όμως , αλλά όχι κατ΄ επιταγή του δικαίου , αλλά ως συνέπεια της πραγματικότητας που επικράτησε τότε με την νίκη των συμμάχων. 
Επομένως αυτή η άθλια κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε στη χώρα μας θα διαμορφώνει , ανεξάρτητα από νόμους ,το δικαιακό μας σύστημα και θα καθορίζει το πολιτισμικό μας επίπεδο παντού , στα πανεπιστήμια, στα σχολεία , στα νοσοκομεία , στους δήμους , στις πολεοδομίες ,στις εφορίες , στις εκδόσεις αδειών οδήγησης , στις παραλίες με τα σκουπίδια, στις άθλιες χωματερές , στην παροχή προιόντων και υπηρεσιών χωρίς απόδειξη κ.ο.κ. 
Συμπέρασμα : Αντί να περιμένουμε ματαίως από τους Υπουργούς και τους Βουλευτές μας με νόμους να αλλάξουν τα  πράγματα στη χώρα μας .... μήπως πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς ; . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: