Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013



                                                                         Κ.Δ.Ω.Α.
« Κάτσε κάτω, μωρή!  Πάλι πιωμένη είσαι;» Ο πάντα περιποιητικός με τις κυρίες, κ. Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής πέταξε αυτές τις κουβέντες στη  βουλευτίνα της Ν.Δ., κ. Πιπιλή επειδή η τελευταία τόλμησε να διακόψει  την ομιλία  ενός βουλευτή του κόμματός του , αν δεν κάνω λάθος , του κ. Χρήστου Παπά. Το γεγονός ότι δεν κάνει  πλέον μεγάλη  εντύπωση  η αγένεια και η θρασύτητα του νεαρού βουλευτή, ( αν και πολλοί βουλευτές ανατρίχιασαν διαλογιζόμενοι  το τι θα επακολουθούσε στο κοινοβούλιο αν  είχε τολμήσει να απευθύνει τους ίδιους λόγους στη … Ζωή Κωνσταντοπούλου ), είναι διότι θεωρείται ο  γνησιότερος εναπομείνας  εκπρόσωπος της τάσης Κ.Δ.Ω.Α. ( Κτηνώδης Δύναμη    Ογκώδης  Άγνοια ), την οποία πρώτος περιέγραψε και όρισε ο συγγραφέας της κοινωνικής ανθρωπολογίας στην Ελλάδα  Πάνος  Κουτρουμπούσης.                                                                                                                    
Ο Πάνος Κουτρουμπούσης συμμετείχε  στην παρέα των Ελλήνων Υπαρξιστων  μέλη της οποίας μεταξύ άλλων ήταν κάποτε  ο Θ. Παγκαλος και κι ο Δημήτρης Πουλικάκος  με τους οποίους διοργάνωνε διάφορα χάπενινγκ .Ανακατεύτηκε με το Ελληνικό Μπητ κίνημα και από το 1963 συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού Πάλι . Εγραφε σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων Τα Νέα και την  Ελευθεροτυπία. Συγγραφέας, εικαστικός, μεταφραστής, κινηματογραφιστής, ραδιοφωνικός παραγωγός ... .                                                                                               
Ο Πάνος Κουτρουμπούσης έχει «ιδρύσει» και την ΚΔΩΑ, την ομάδα "Κτηνώδης Δύναμη   Ωγκώδης Άγνοια". Ο ίδιος έλεγε :« Το όμικρον το γράφουμε με ωμέγα λόγω άγνοιας, γιατί δεν ξέρουμε να γράφουμε. Είμαστε ομάδα, σαν virtual* κόμμα ας πούμε, με ιδρυτή εμένα και σύμβολα τον Σωκράτη που είπε “ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα” και τον Ηρακλή ως κτηνώδη δύναμη ». 

* virtual = εικονικό  . Το σύνηθες : virtual reality =  εικονική πραγματικότητα


                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: