Κυριακή 4 Μαΐου 2014


Go back Merkel , Go back Schäuble.............

Όταν το 2013 η “excellent” Άντζελα προίκισε  την λαϊκή μουσική μας παράδοση με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι “COME BACK” έπεσαν πάνω της οι κουλτουριάρηδες να τη φάνε  αγνοώντας τότε ότι , έστω και χωρίς να το θέλει η καημένη θα γινόταν , εκ μιμήσεως , η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας  μιας προόδου , του μοναδικού μέχρι σήμερα ευρωπαϊκού και μάλιστα  αγγλόφωνου   πολιτικού συνθήματος σε προεκλογική εκστρατεία στην χώρα μας . Εκστομιζόμενο  μάλιστα από έναν  μοντέρνο ( με την ελληνική έννοια του όρου , δηλαδη χωρίς γραβάτα ) πολιτικό αρχηγό  που το ανύπαρκτο επίπεδο γνώσης η χαρακτηριστική  βλαχοπροφορά του και παρόλα αυτά η επιμονή του να μιλά την αγγλική γλώσσα , μας κατέδειξαν επί τέλους  ότι το HOLLYWOOD της πνευματικής μας σκηνής βρήκε προς τέρψιν του κοινού των τηλεοπτικών shows ενα νέο αστέρι και αυτή την φορά όχι ηθοποιό , τραγουδιστή , δημοσιολόγο ή δημοσιογράφο , αλλά  πολιτικό αστέρι , αντίστοιχου πάντως επιπέδου αισθητικής και καλλιέργειας με αυτό της “excellent” Άντζελας . 
Βέβαια εγώ έβλεπα ότι μετά τη μεταπολίτευση οι πολιτικοί μας ηγέτες , πέρα από τα τραγικά λάθη τους στην οικονομία , είχαν σοβαρευτεί , είχαν εκσυγχρονιστεί  και γενικά συμπεριφέρονταν , εκτός από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις , περίπου σαν πολιτικοί της Ευρώπης και των Νέων Κόσμων . Έτσι τα έβλεπα έτσι τα νόμιζα . Με την τύφλα μου τα έβλεπα και με την στραβομάρα μου τα νόμιζα. Κανένας πρόσκαιρος και επιφανειακός εκμοντερνισμός δεν είναι τελικά ικανός να εκμηδενίσει έναν τόσο βαθιά ριζωμένο και στέρεο “θεσμό” στην θρησκευτική , στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή όπως αυτό που μας έρχεται από τα βάθη της καθ’ ημάς Ανατολής το ........“Καραγκιοζιλίκι”. 
( Με συγχωρείτε για το ύφος , αλλά την ανοίκεια γλωσσα την επιβάλει η ακρίβεια της διατύπωσης ) .
Ας είναι όμως , έστω  και έτσι το νέο μας αστέρι , μας προσέφερε και κάτι ,  μας προσέφερε ένα μικρό χαμόγελο στα ταλαιπωρημένα και πικρά από την κρίση χείλη μας , ....... όπως Άντζελα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: