Τετάρτη 21 Μαΐου 2014



                            
   
      

        Dances with Greeks ...........................


Τελικά οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής  ήταν όμορφοι άνθρωποι . Σ΄ αυτό συμφωνούν σήμερα ακόμα και οι απόγονοι εκείνων που τους φέρθηκαν κάποτε σκληρά , τότε στα παλαιότερα χρόνια , που οι προπαπούδες τους εξολοθρεύσαν τον πληθυσμό τους για να  αρπάξουν τον χώρο που ζούσαν. 
Από τις κλασσικές ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου μου έχουν μείνει ζωηρά στην μνήμη μου οι τελετουργικοί χοροί   που χόρευαν με επικεφαλής τους Μάγους και τους γενναίους αρχηγούς της φυλής και που για ονόματα είχαν “ Ο Τρελός Λύκος “,  “ H Κουτσή Αλεπού” ή “ Το Καθιστό Βουβάλι “. Το σπουδαίο για αυτούς ήταν ότι οι χοροί αυτοί είχαν σημαντικές για την ζωή τους ιδιότητες . Αν η φυλή ήθελε βροχή τότε χόρευαν τον χορό της βροχής και περίμεναν να ……. βρέξει. 
Αν ήθελαν να νικήσουν στον πόλεμο τότε χόρευαν τον χορό του πολέμου και ήταν σίγουροι ότι θα ….. νικούσαν  . 
Αυτόν τον καιρό τα πολιτικά μας κόμματα  χορεύουν  και αυτά έναν χορό , τον χορό των εκλογών  και κατά περίεργο τρόπο μου δείχνουν ότι έχουν κάποιο κοινό σημείο με τις πέραν του Ατλαντικού τότε υπάρχουσες ινδιάνικες φυλές , ασφαλώς δεν διαθέτουν γενναίους φυλάρχους και αποτελεσματικούς  μάγους  ( αν και κάποιοι με τους λόγους , τους ισχυρισμούς και τα καραγκιοζιλίκια τους , κοντεύουν να με τουμπάρουν και να με πείσουν τελικά ότι συνδυάζουν και τις δύο ιδιότητες ). 
Οι άνθρωποι κάθε Ελληνικού κόμματος  αυτές τις ημέρες ,  ημέρες εκλογών , χοροπηδούν σαν Ινδιάνοι γύρω από το ιδεολογικό τους τοτέμ με ήχους , ίσως  όχι τυμπάνων σαν των Cherokee  , σίγουρα όμως των μπαγλαμάδων της καθ΄ ημάς Ανατολής και προσπαθούν να μας πείσουν ότι με τον χορό  , τον χορό της ευημερίας και της ανάπτυξης , έτσι όπως αυτοί ξέρουν μοναδικά να τον χορεύουν  , θα εξασφαλίσουν στον δυστυχή Ελληνικό λαό ζωή χαρισάμενη , είναι βέβαιοι ότι αυτή την φορά θα μεγαλουργήσουν , φτάνει μόνο να τους ψηφίσουμε , αρκεί να  εκλεγούν δήμαρχοι  , περιφερειάρχες  ή ευρωβουλευτές .  Να τους δώσουμε δηλαδή την κουτάλα και να τους βάλουμε μπροστά στο τσουκάλι του Ελληνικού ή του Ευρωπαϊκού πρυτανείου . 
Κάθε πολιτική φυλή χορεύει ενώπιον μας τον δικό της χορό
( αντιμνημονιακό , αναπτυξιακό , ναζιστικό , σοσιαλιστικό ) , πολλούς Έλληνες Ινδιάνους ψηφοφόρους τελικά θα πείσουν και αρκετοί από αυτούς τους Μάγους και Φύλαρχους θα εκλεγούν . 
Βάσκανος μοίρα όμως  φαίνεται να μας καταδικάζει κάθε φορά που περιμένουμε να προκύψει και σε εμάς τους απλούς Ερυθρόδερμους κάτι καλό από τους φυλάρχους που εκλέξαμε , από τους μάγους που ψηφίσαμε , από τις εκλογές που συμμετειχαμε και τούτο γιατί δυστυχώς θα  διαψευσθούμε  και πάλι , όπως τότε μετά τις εκλογές του 2012 , όπως τότε του 2009 , όπως τότε του 2007 , όπως τότε ..... , όπως τότε ..... , όπως πάντα . 
Εκλογές λοιπόν και όλες οι Ελληνικές  πολιτικές φυλές χορέυουν με επικέφαλής τους Μάγους και τους Φυλάρχους , στους ήχους του μπαγλαμά και του μπουζουκιού τον δικό της , μονότονο και άχαρο εδω και πάρα πολλά χρόνια , κομματικό χορό με αναμενόμενη για όλους εμάς τους απλούς Ινδιάνους μία και μοναδική κατάληξη , στο Σαιξπηρικό : “ Πολύ κακό για τίποτε “.  


                                           ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΨΗΦΟ
                                                       Lefkos

Δεν υπάρχουν σχόλια: