Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ ….

Το σενάριο για το μέλλον είναι σε γενικές γραμμές κακό  , είναι αυτό το οποίο βιώνει ο ελληνικός λαός  και η οικονομία του από την Άνοιξη του 2010. Δηλαδή μια συνεχής και δίχως τέλος κατάρρευση, μια διαρκής χωρίς τέλος  πορεία προς την άβυσσο , η οποία θα συνεχίζεται.                                                                       
 Υπάρχει ωστόσο και το χειρότερο σενάριο , που είναι και το πλέον επικίνδυνο , με το οποίο ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα και  έχει να κάνει με τρείς παλαιές  εκκρεμότητες στην εξωτερική της πολιτική, οι οποίες επανεμφανίζονται ως γραμμάτια  προς εξόφληση: α) Η εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε λίγο θα την εκλιπαρούμε να τους αναγνωρίσουμε με το συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία» και αυτοί θα αρνούνται περιφρονητικά  κάθε συνεννόηση μαζί μας  .β) Οι τουρκικές διεκδικήσεις θα τεθούν απροκάλυπτα και ωμά και μάλιστα υπό την απειλή πολέμου .γ) Η επισφράγιση της διχοτόμησης της Κύπρου.                      Αυτά είναι  τα τρία ζητήματα που συνθέτουν το χειρότερο σενάριο, στο οποίο οδηγούμεθα  , εξαιτίας όχι μόνο της  οικονομικής  αλλά και κυρίως της πολιτικής  αδυναμίας μας, η οποία εκδηλώνεται πια και ως αμυντική ανεπάρκεια  και πυροδοτεί  το χειρότερο σενάριο στα ελληνοτουρκικά, καθώς πλέον υπό την καθημερινή παρουσία πολεμικών  πλοίων και οπλισμένων αεροσκαφών της Τουρκίας  εντός των χωρικών υδάτων και  εναέριου χώρου μας ,  η Άγκυρα καθημερινά τονίζει  εμπράκτως ότι:
Αμφισβητεί ευθέως τα θαλάσσια σύνορα
Αμφισβητεί εδάφη (νησιά, βράχους και βραχονησίδες )
Αμφισβητεί τα δικαιώματα μας στην  Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη
Είναι παράδοξη, χωρίς να είναι ωστόσο ιστορικά ανεξήγητη, η αφασία των ελλήνων  πολιτικών, οι οποίοι απλώς ελπίζουν ότι ο μεγάλος  σύμμαχος θα εμφανιστεί αν τον χρειαστούμε ,όπως τότε στα Ίμια το 1996  και θα μας λυτρώσει. Αγνοούν οι πολιτικοί ηγέτες μας ότι ο μεγάλος μας σύμμαχος έχει προ πολλού  αποτραβηχτεί από τον Ατλαντικό και την Ευρώπη και έχει στρέψει πλέον το οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον του εκεί που παράγεται πλέον ο παγκόσμιος πλούτος , στην Ασία και στον Ειρηνικό.                                                              Το  αμερικάνικο εθνικό εισόδημα σε σχέση με το παγκόσμιο ποσοστό ,την τελευταία  τριετία , από τότε δηλαδή που αποτραβήχτηκε από την Ευρώπη και στράφηκε στον Ειρηνικό , αυξήθηκε κατά 2,6% ήτοι από  το 22,4% που είχε το 2012 , έφτασε φέτος στο 25% .( Δηλαδή ο αμερικάνικος λαός  ,το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού , έχει  το 25% παγκόσμιου εισοδήματος .)

Υ.Γ. Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η απονομή από τους Τούρκους της ιδιότητας του διδάκτορος της Πολιτικής οικονομίας στον κ. Τσίπρα , ασφαλώς πρόκειται για απροκάλυπτη εκδήλωση ειρωνικής διάθεσης και επίδειξης άγριου χιούμορ,  μια που ο κ. Τσίπρας ούτε από πολιτική ξέρει ούτε από οικονομία .Αλλά αφού θέλανε οι γείτονες να γελάσουν διερωτώμαι γιατί δεν του απένειμαν την ιδιότητα του διδάκτορος της …..  Αγγλικής φιλολογίας , μαζί με αυτούς θα γελάγαμε και εμείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: