Κυριακή 10 Απριλίου 2016




                                          
                                   POPULUS   ET  PATRICII
                        Οι άνθρωποι, αφού ξεπέρασαν την πρωτόγονη μορφή διαβίωσης τους ενώθηκαν , πριν 10.000 χρόνια περίπου , σε ομάδες με στόχο την επιβίωση τους . Όμως οι θρησκευτικές, οικονομικές, τεχνικές, υλικές και λοιπές ανάγκες των ομάδων αυτών  δημιούργησαν  , απρόβλεπτα , διάφορες ανισότητες δικαιωμάτων ,οι λεγόμενες κοινωνικές τάξεις. Το κλασικό δείγμα της κοινωνικής ανισότητας μας το δίνει η αρχαία Ρώμη. Φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα του ΚΑ΄ αιώνα το ζούμε ακόμα.
Οι κοινοί θνητοί εάν δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, την επιχείρησή τους ή απειλούνται ακόμη με και με διασυρμό.                                                                                                       
Τι γίνεται όμως με τους...βουλευτές; Τους βουλευτές μας δηλαδή που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια και δεν τα εξυπηρετούν.                                                                                                                 
 Στην τελευταία Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής (στην οποία η συζήτηση είναι απολύτως  εμπιστευτική, δεν βγαίνει δηλαδή τίποτα  προς τα έξω) ο πρόεδρος της Βουλής σύντροφος Νίκος Βούτσης έθιξε το θέμα και υποσχέθηκε μάλιστα να πάρει σκληρά μέτρα!                                                                                                                                                                     
Ίσως να μη μαθαίναμε ποτέ ,αν δεν γινόταν διαρροή από  αυτή την διάσκεψη , ότι έως τώρα έχουν δοθεί από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της Βουλής δάνεια σε 70 περίπου  βουλευτές και  υπουργούς. Από αυτά μόνον τα 30, όπως ειπώθηκε, κάπως σποραδικά και στοιχειωδώς  εξυπηρετούνται, ενώ τα υπόλοιπα 40 πάπαλα,  ούτε φωνή ούτε ακρόαση από αυτούς που είχαν το προνόμιο να πάρουν το σχεδόν , μοναδικό σε όλη την Ευρώπη ,άτοκο δάνειο. Το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ως τώρα σαν δάνεια παραμένει μυστικό, φυλάσσεται ως κόρη  οφθαλμού. Δεν είναι μόνο δάνεια νυν βουλευτών αλλά και βουλευτών  προηγούμενων κοινοβουλευτικών περιόδων. Αυτονόητο είναι ότι τα χρήματα που δίνονται ως δάνειο σε βουλευτές δεν προέρχονται από πολίτες της Τανγκανίκας ή του Σουδάν ,  προέρχονται από τις τσέπες του πιο έξυπνου λαόυ του κόσμου τους ……. Έλληνες .
Τα μέτρα που απειλεί να λάβει  ο σύντροφος Πρόεδρος της Βουλής συνίστανται σε ορισμένες “σκληρές” όπως είπε ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, θα εξοφληθούν σε 48 άτοκες δόσεις συνολικά ,το χρονικό διάστημα  δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.                                                                                                                      
Τι μπορεί να γίνει όμως εάν τελικά και μετά από αυτές τις ……. σκληρές ρυθμίσεις , δεν πληρώσουν τις δόσεις , οι δανειολήπτες πατέρες του Έθνους . Τίποτε !                                                                                                                     
Δεν μπορεί να γίνει απολύτως  τίποτα εφόσον  δεν κινδυνεύουν να χάσουν ……. τίποτα, αφού ούτε ο σκοπός του δανείου αναφέρεται ,ούτε υποθήκες , ούτε εγγυήσεις ζητούνται όταν καταρτίζονται , αυτές οι  χαριστικές σχεδόν και άτοκες δανειακές συμβάσεις των βουλευτών μας ,απλά οι βουλευτές μας , που με την τήρηση της δημοκρατικής υποχρεώσεως  ή τον κομματικό φανατισμό ψηφίζουμε ,  υπογράφουν ένα συμβόλαιο  που αναφέρει το όνομα του δανειολήπτη Βουλευτή και το ποσό . Έτσι αν ο δανειολήπτης Βουλευτής ή Υπουργός δεν εξυπηρετεί το δάνειο  του , το μόνο που μπορεί να κάνει ο σύντροφος Βούτσης  είναι  αυτό που λέει ο λαός  : “πάρε το αυγό και κούρευτο”

 Απρίλιος  σωτήριου  έτους  2016                                                                                                                    frixosforever
                                                                     
          

Δεν υπάρχουν σχόλια: