Πέμπτη 7 Απριλίου 2016



ΕΔΩ  ΚΑΡΑΒΙΑ  ΧΑΝΟΝΤΑΙ …………
                                                                                                                                                             
Επιτέλους έχουμε την πρώτη σοβαρή μεταρρύθμιση της « Για πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς» .Ο τίτλος του κυβερνητικού οργάνου «Εφημερίς της Κυβερνήσεως» άλλαξε  και από το υπ΄ αριθμόν 22 φύλλο της 23ης  Φεβρουαρίου 2016 μετονομάσθηκε σε «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».Τον παλαιό αναχρονιστικό  και αντιδραστικό τίτλο , που τον άλλαξε η προοδευτική μας Κυβέρνηση , μας τον είχε επιβάλει ο  Όθων , όταν στο Ναύπλιο  τύπωσε το πρώτο φύλο με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 1833.                                                                                                               
Η ρύθμιση δεν έγινε βεβαίως άνευ προηγουμένου νόμου .Έτσι στον νόμο υπ΄αριθμ. 4368 της 21ης Φεβρουαρίου 2016 και στο άρθρο 20 με τον τίτλο «Θέματα Φύλλου  Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και Εθνικού Τυπογραφείου» στην παράγραφο 1 προσδιορίζεται ότι τροποποιείται ο προηγούμενος νόμος 3469/2006 ως εξής « Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκδίδεται μόνο από το Εθνικό Τυπογραφείο και φέρει τον τίτλο «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας».                                                       
                                                                                                                                                                  Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ο νόμος 4368 του παρελθόντος μηνός , με τον οποίο έγινε η μετονομασία , του είχαν δώσει οι αθεόφοβοι τον τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου .Είναι προφανώς βέβαια ότι η μετονομασία του κρατικού οργάνου δημοσιεύσεως των νόμων ,διαταγμάτων κ.λπ. δεν πρόκειται να διευκολύνει σε τίποτε την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Εκτός και αν κάποιος εκ των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ  δυσκολευόταν να βλέπει , το όνομα και την υπογραφή του σε νομοθετικά κείμενα υπό την ανατριχιαστική  για αυτόν αντιδραστική  επιγραφή «Εφημερίς της Κυβερνήσεως» αντί της προοδευτικής  «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Τώρα ποιος εγκέφαλος από την κυβέρνηση σκέφτηκε   αυτό το αρλουμποϊδές  κατασκεύασμα «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αντί του «Εφημερίδα της Κυβέρνησης» που θα ήταν και σύμφωνο προς την λογική της δημοτικής γλώσσας , που με τόσο φανατισμό θέλει να δείχνει ότι υπερασπίζεται η κυβέρνηση , αυτό είναι μυστήριο .Ως δείγμα όμως  με το τι ασχολούνται αυτοί οι άνθρωποι ,στην σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας ,είναι απογοητευτικό . Ως γλωσσικό κατασκεύασμα πάντως είναι απλά ένα ακόμη βλακώδες ατόπημα κάποιου υπουργού και το πλέον χειρότερο για μας , είναι ένα δείγμα των ικανοτήτων του κυβερνητικού θιάσου .  


Δεν υπάρχουν σχόλια: