Κυριακή 15 Μαΐου 2016



Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή των Ελλήνων στις  8 Μαΐου 2016  Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα”!                               

Μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του , έστειλε προ ημερών ,  ο  Αλέξης Τσίπρας, μέσα από συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα  ÖSTERREICH ZEITUNG .
«…..Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του ………. » δήλωσε με έμφαση .                                                                                                                          

 Τι σημαίνει όμως πρακτικά και με απλά λόγια “ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ” ;
 Το κυρίαρχο κράτος είναι εκείνο που καθορίζει κατά το δοκούν τα του οίκου του. Αν μάλιστα αυτό μπορεί να ακούγεται σχετικό για τις εξωτερικές υποθέσεις του , ισχύει απόλυτα για τις κύριες ρυθμίσεις στο εσωτερικό του.                                                                    
 Το κυρίαρχο κράτος είναι αυτό που προσδιορίζει την έκταση και το είδος του δημόσιου τομέα που αυτό επιθυμεί  .                                      
 Το κυρίαρχο κράτος είναι αυτό που θεσπίζει , κατ΄ επιθυμία του ,το είδος και το περιεχόμενο των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τις οποίες εξειδικεύει τις εργασιακές σχέσεις των πολιτών του και καθορίζει τα ελάχιστα όρια των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.           
Το κυρίαρχο κράτος καθιερώνει το ύψος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων , των συντάξεων , καθώς και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους όπως αυτό επιλέγει 
Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση για την πραγματική ύπαρξη ενός “ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ “ και αυτή συμπορεύεται με τον απαράβατο όρο για την πραγμάτωση των προεκτεθεισών επιλογών : ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ . Αν το κράτος δεν διαθέτει το αναγκαίο χρήμα  τότε τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτά. Γιατί αυτό που αποκλείεται και μάλιστα κατηγορηματικά τόσο από την Ε.Ε και την  ΟΝΕ όσο και γενικά από  όλες τις οικονομικά ισχυρές χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ ,Ρωσία ,Κίνα ), είναι η πραγμάτωση , η ανάπτυξη , ή η απαίτηση  διατήρησης  κοινωνικών παροχών  ……. σε χρέωση τρίτων χωρών . Όποια άρνηση υπάρχει στο αίτημά μας αυτό ο Τσίπρας το χαρακτηρίζει … κόκκινες γραμμές και μάλιστα κατόρθωσε , όπως και προηγούμενοι άλλωστε πρωθυπουργοί της τελευταίας πενταετίας , να πείσει μεν τον Ελληνικό λαό ότι έχει δίκιο και να πάρει την ψήφο του , αλλά όχι και τους ηγέτες των χωρών της ΟΝΕ για να πάρει τα χρήματα τους.                                                                                                                     

Υ.Γ. : Τελικά την αυταπάτη δεν την είχε ο κύριος Τσίπρας , αυτός ήξερε τι έλεγε και η απόδειξη είναι ότι πήρε αυτό που ήθελε ,  την τραγική αυταπάτη την είχε και την ζει πάλι για πολλοστή φορά  ο Ελληνικός λαός. Αυτή είναι η αλήθεια ! . 
                                                                                                            frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια: