Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

ΟΤΑΝ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ..........


Ανθρώπινα  δολώματα ... μια ιστορία φρίκης.

Δημοσιογράφοι του CNN που καλύπτουν τον πόλεμο της Ουκρανίας από το μέτωπο,  υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί  κατάδικους των ρωσικών φυλακών ως ανθρώπινα δολώματα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι θέσεις του ουκρανικού στρατού

Με υποσχέσεις για ελευθερία και πλούτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ωθεί τους κατάδικους της Ρωσίας στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει άρθρο του CNN, που έχει στη διάθεσή του την επικοινωνία Ρώσων φυλακισμένων με συγγενείς τους.  

Στη περίπτωση αποδοχής της πρότασης, μια πρόταση που αναφέρεται απλά σε εθελοντική στράτευση για συμμετοχή στον πόλεμο, οι περισσότεροι φυλακισμένοι εξαφανίζονται, με τα αγαπημένα τους πρόσωπα να ψάχνουν για το όνομά τους στις ελάχιστες αναφορές  είτε για τους νεκρούς, είτε για τους τραυματίες που φτάνουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Με τον ρωσικό στρατό να είναι πια εξαντλημένος έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αιματηρού πολέμου, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, αναδεικνύοντας ανατριχιαστικές  τακτικές του Κρεμλίνου σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο. Στο πλαίσιο της έρευνας που διήρκεσε μήνες ολόκληρους, το CNN συνομίλησε με φυλακισμένους που βρέθηκαν να εμπλέκονται στον καταστροφικό πόλεμο, αλλά και με συγγενείς και φίλους τους. Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, εκατοντάδες κατάδικοι σε δεκάδες φυλακές σε όλη τη χώρα κλήθηκαν να πολεμήσουν. Ανάμεσά τους και δολοφόνοι και καταδικασμένοι για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

 

Υ.Γ. Το CNN προσέγγισε το ρωσικό υπουργείο άμυνας και την υπηρεσία σωφρονισμού της Ρωσίας (FSIN), τους εξέθεσε όλα τα  στοιχεία που είχε, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: