Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Στο καλό Bill ......

 



Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Microsoft  o William Henry Gates ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την διοίκηση της εταιρείας του, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο.

O Bill Gates είναι ο άνθρωπος που  άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ζούσαμε, διασκεδάζαμε, επικοινωνούσαμε και δουλεύαμε, είναι ο άνθρωπος που έβαλε τον υπολογιστή μέσα σε κάθε σπίτι, από το πιο πλούσιο και αριστοκρατικό μέχρι και το πιο φτωχικό, πάνω σε κάθε γραφείο, από το Royal Office της Qeen Elizabeth II στο Buckingham Palace ως και την στάνη του Μήτσου στο Κερασοχώρι  Ευρυτανίας.

Την εποχή που πρωτοεμφανίσθηκε ο υπολογιστής στην Ελλάδα, όλος ο κόσμος, εργαζόμενος και μη, του γύρισε την πλάτη, δεν ήθελε να ακούει τίποτα για αυτόν, όχι γιατί τότε απευθυνόταν αποκλειστικά σε επιστήμονες και λιγοστούς υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών, σε λογιστές ως επί το πλείστον, αλλά γιατί οι μεγάλες εταιρίες, προβλέποντας την σχεδόν άμεση και γενικευμένη χρήση του, πίεζαν φορτικώς, με πληρωμένα από το δημόσιο ταμείο σεμινάρια, να τον μάθουν όλα τα τότε στελέχη  τους και το περίεργο είναι ότι, ενώ οι τότε υπάλληλοι συμμετείχαν πρόθυμα στα μαθήματα, απολαμβάνοντας μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση την Πίτσα ή το "Πιάτο της ημέρας" μαζί με την απαραίτητη  Coca-Cola που τους έστελνε στο διάλειμμα του σεμιναρίου το κοντινό fast food restaurant, ήταν τελικά αδιάφοροι στην καλύτερη περίπτωση, αν όχι  πεισματικά απρόθυμοι στην εκμάθηση του.

Είναι η δυσκολία μας, η διστακτικότητα κάθε ανθρώπου να αποδεχθεί την αλλαγή. Οι αλλαγές, μας απομακρύνουν από τις καθημερινά επαναλαμβανόμενες, αυτόματες σχεδόν πράξεις που κάνουμε στη δουλειά, στο σχολείο, στη κουζίνα μας. Οι αλλαγές αυτές μας ανατρέπουν το είδος ζωής που κάνουμε, απαιτούν να διαγράψουμε τους τρόπους που ξέραμε, την ανεμελιά μας και τελικά μας είναι πολύ δύσκολο να τις αποδεχτούμε όταν η διαγραφή αυτή μάλιστα δεν είναι επιλογή δική μας, αλλά μας επιβάλλεται. 

Και όμως o Bill Gates τα κατάφερε, έγινε ο συντελεστής της μεγαλύτερης αλλαγής του Κ΄αιώνα,  είχε έρθει στην ζωή μας για να κάνει τον υπολογιστή κομμάτι  όχι μόνο της δουλειάς αλλά και της καθημερινότητας μας. Ίδρυσε με τον παιδικό του φίλο Paul Gardner Allen, την εταιρεία Microsoft και σε λίγο, ο άνθρωπος αυτός, θα γινόταν ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα στον κόσμο και η εταιρεία που ίδρυσε, το μεγαλύτερο μονοπώλιο όλων των εποχών και μάλιστα αδιαλείπτως από το 1975 μέχρι σήμερα. Απίστευτο !

«Έχω μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξης τύπου και συνέχισε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα ήθελε να την αφήσει: «Πιστεύω ότι ο μεγάλος πλούτος συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη. Πρόκειται για την ευθύνη να δώσεις πίσω στην κοινωνία και να διασφαλίσεις ότι οι πόροι αυτοί θα επιστραφούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, Ο Bill Gates δεν εγκαταλείπει την δουλειά του μόνο για τους παραπάνω λόγους, φαίνεται ότι οι αποκαλύψεις γύρω από την ζωή του και το κυριότερο οι λεπτομέρειες σχετικά με το διαζύγιο του με τη Melinda Gates έπληξαν σημαντικά το προφίλ αυτού του ευαίσθητου Αμερικανού που δεν θέλει να τον αποκαλούν με αυτό που πραγματικά είναι :  "Δισεκατομμυριούχο", αυτό που του αρέσει είναι να τον αποκαλούν και κυρίως να τον θεωρούν ... "Φιλάνθρωπο".

Ο Bill Gates ο ιδρυτής της Microsoft και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο και τα γραφεία της Microsoft, στο Seattle U.S.A. προκειμένου να αφιερώσει, όπως δήλωσε, περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Έτσι, αφού γέμισε το γραφείο μας με Υπολογιστές, Monitors, Usb Sticks, Κάρτες μνήμης, Φορτιστές – Τροφοδοτικά, Ακουστικά Headset – Μικρόφωνα, Ηχεία και ποντίκια, ο κύριος αυτός αποφάσισε να… αδειάσει το δικό του γραφείο, ας είναι.  Στο καλό Bill........



Δεν υπάρχουν σχόλια: