Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Αυτή είναι η έσχατη πράξη εντιμότητας σύντροφοι…

 


Δεν χρειαζόσασταν σύντροφοι όλες αυτές τις ακρότητες, τι ανάγκη είχατε και χτυπούσατε, και γιαουρτώνατε  και βρίζατε τους πολιτικούς αντιπάλους σας;

Ούτε και χρειαζόσασταν να προβάλατε τα έξαλα συνθήματα σας, ”Δεν πληρώνω δεν πληρώνω”, “Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή“,  για να μπορέσετε τελικά να εισπράξετε τη λαϊκή αγανάκτηση από τη δυστυχία που είχε φέρει στον τόπο μας η πτώχευση και η ένταξη μας στο ΔΝΤ.

Υπήρχε, από τον πόλεμο και μετά, συσσωρευμένη η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, από τα ολοκληρωτικά μέτρα του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς, από την επτάχρονη δικτατορία, από την, εξ αυτής,  καταστροφή της Κύπρου.

Τα μνημόνια του 2009 ήταν η έσχατη αιτία, που παράλληλα με τον έντονο αντιαμερικανισμό, ολοκλήρωσε τη ριζοσπαστικοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που δημιούργησε μια παράλυση στο τότε πολιτικό κατεστημένο με συνέπεια την ανατροπή τόσο της κεντροδεξιάς όσο και την καταστροφή της κεντροαριστεράς, δηλαδή των δύο βασικών παρατάξεων που πρωταγωνιστούν και είναι οι βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας σε όλες τις χώρες της Δύσης.

Ήταν τέτοια η κοινωνική πίεση στο πολιτικό σύστημα, που τελικά συρρίκνωσε, στις εκλογές του 2015, την κεντροδεξιά στο 28,09% και εξάχνωσε την κεντροαριστερά στο 6,29%

Με προωθημένα συνθήματα, όπως “Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”,  “Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες”,  “Λαϊκή κυριαρχία” και με κυρίαρχο σύνθημα σας “ Θα βαράμε τα νταούλια και οι Ευρωπαίοι θα χορεύουν “  πήρατε την εξουσία με 35,46%. 

Η διακυβέρνηση σας  όμως ήταν οδυνηρή για την κοινωνία και η θύμησή της προκαλεί είτε θυμηδία είτε αποστροφή, ανάλογα με την περίσταση.

Θυμηδία τότε που ο αρχικαπετάνιος, της για πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς, Ν. Φίλης  ως Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, κάνοντας επίδειξη αριστεροσίνης, μια  και θα άνοιγε οπωσδήποτε άσκοπο μέτωπο με το “Σκοταδιστικό ιερατείο”.

Αποστροφή όταν η αποτυχούσα υποψήφια αρχηγός Έφη Αχτσιόγλου, ως υπουργός εργασίας, εφεύρε την προσωπική διαφορά για να μειώσει τις συντάξεις. 

Ανάφερα δύο από τα εκατοντάδες "Κατορθώματα" της κυβερνητικής θητείας σας, αν πάντως εσείς σύντροφοι έχετε αντίρρηση, το 17,83 % του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, σας δίνει την καλύτερη απάντηση για το τι είδους ανταπόκριση  είχε η «αριστερή» σας διακυβέρνηση. 

Με απίστευτη επιπολαιότητα για παλαιά στελέχη κόμματος εξουσίας, καταργήσατε, εσείς οι έμπειροι όπως διατείνεσθε και όχι ο νέος Πρόεδρος, την διάταξη του καταστατικού του κόμματος σας, που προέβλεπε την εκλογή Προέδρου από "Συνέδριο", όπως είχε εκλεγεί άλλωστε και ο κ. Τσίπρας το 2004 και την αντικαταστήσατε, για λόγους εντυπωσιασμού των …. προοδευτικών και δημοκρατικών ψηφοφόρων, με εκλογή του Προέδρου από την "Βάση",  επιλέξατε όμως έναν αδόκιμο τρόπο εκλογής, δεν σκεφτήκατε τι θα κάνατε σε περίπτωση που ο εκλεγείς Πρόεδρος ήταν ακατάλληλος, πως θα τον αλλάζατε, αφού η "Βάση" είναι υπεράνω όλων των οργάνων του κόμματος και δεν αμφισβητείτε από κανέναν;  

Σύντροφοι, με δική σας ευθύνη σας άρπαξε το μαγαζί ο Stefanos.

Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς να χρειαστεί να πετάξει ούτε ένα σύνθημα.

Καταγγέλλετε τώρα, κατόπιν εορτής, ότι ο νέος εξ Αμερικής Πρόεδρος, έχει γίνει πρωινό τηλεοπτικό σώου και δεν έχει κανένα πολιτικό σχεδιασμό, μα σύντροφοι παραβλέπετε ότι και ο δικό σας πολιτικός σας λόγος εδώ και τέσσερα χρόνια είναι στις μεν τηλεοράσεις μια ατέρμων καταγγελία της  “Επάρατης αλαζονείας του Μητσοτάκη” και στο δε Internet, το συστηματικά επαναλαμβανόμενο χυδαίο σύνθημα “Μητσοτάκη γαμ……. ”  

Τι διαμαρτύρεστε λοιπόν;

Για αυτό και η εικόνα από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  του κόμματος σας ήταν εφιαλτική, γιατί σύντροφοι, αν ο νέος Πρόεδρος έχει μετατρέψει όπως τον κατηγορείτε, την πολιτική του κόμματος σας σε  tv σώου, εσείς έχετε κατεβάσει την πολιτική στο χώμα.

Προσήλθαν με μπροστάρη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τζουμάκα, πρώην βουλευτή, πρώην Υπουργό, οι αντιΚασσελακικοί σαν πειρατές, με τα μαχαίρια σφιγμένα στα δόντια τους.

Μπήκαν οι προεδρικοί με επικεφαλής τον σύντροφο Πολάκη με σφιγμένες τις γροθιές, πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τον νέο Πρόεδρο απέναντι στους υπονομευτές.

Βέβαια μπήκαν και οι αιώνιοι αριβίστες πρώην Πασόκοι, για να δουν προς τα πού πάει το πράγμα, ώστε να πλασαριστούν στα προνομιούχα στασίδια του κόμματος.

Θλιβερή ήταν η εικόνα με τα σκαμμένα χαρακώματα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς ήσασταν όλοι έτοιμοι να σφαχτείτε δίνοντας βέβαια τον δίκαιο αγώνα, όλοι έτοιμοι να θυσιαστείτε για το καλό του …. λαού.

Δεν είχε ξαναδεί ο Σύριζα τόσο εκρηκτικό κλίμα σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ενώ οι τόνοι ανέβαιναν, οι αντεγκλήσεις εξαφάνιζαν κάθε συναίνεση, αφού η ρήξη ήταν αναπόφευκτη και η διάλυση του κόμματος έδειχνε να καταφθάνει, παίρνει επιτέλους τον λόγο ο εκ Νέας Υόρκης Πρόεδρος και τι σας λέει; “Σύντροφοι παντρεύομαι αυτή την εβδομάδα στο Hamptons της Νέας Υόρκης”.

Τι θα μπορούσατε να απαντήσετε σε αυτή την άθλια απαξίωση;

Μια ομαδική σας παραίτηση από το κόμμα θα αποτελούσε μια απάντηση πολιτικής γενναιότητας, δεν μπορεί όμως αυτή από μόνη της να μειώσει την πολιτική σας ατίμωση. 



Σύντροφοι η μοναδική επιτρεπτή διέξοδος σε περίπτωση ατιμωτικής ήττας, όπως είναι αυτή που έχετε υποστεί.  είναι ο Ιαπωνικός  τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας που καθιερώθηκε τον 13ο αιώνα από τους Σαμουράι το  Χαρακίρι.

Υ.Γ. Σας συμβουλεύω σύντροφοι να δείξετε υπομονή μέχρι την 17η Νοεμβρίου για να κάνετε τότε το χαρακίρι, μπροστά  στην Αμερικάνικη πρεσβεία, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πορεία, φωνάζοντας το παλιό. αλλά επίκαιρο πλέον για σας σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" μήπως και έτσι συγκινήσετε επί τέλους τον Ελληνικό λαό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: